Pagina's

maandag 12 maart 2018

Boekpresentatie 'De rode magneet' van Bertina Mulder in Zwolle

Haastig fietste ik, vergezeld door mijn beste vriend, donderdag 8 maart naar het station. We moesten vroeg de trein nemen wilden we om 19:00 in Zwolle zijn, wilden we de boekpresentatie van ‘De rode magneet’ halen.
Snel werd er een kaartje gekocht, de ov opgeladen en na een poosje wachten zaten we in de trein richting Utrecht Centraal, waar we zouden overstappen naar Zwolle. 

Na een treinreis van zo’n anderhalf uur kwamen we aan in Zwolle. Met Google Maps als gids (wij komen zeker niet dagelijks in deze mooie plaats in Nederland) wisten we binnen twintig minuten de McDonalds te bereiken. Daar schoven wij snel een menu naar binnen, alvorens we na vijf minuutjes lopen aankwamen bij Waanders In de Broeren. Met recht één van de mooiste boekhandels van Nederland. De oude kerk, omgetoverd tot een prachtige boekenhemel, is een verademing voor elke boekenliefhebber en leende zich goed voor de presentatie van Bertina Mulder. Ik ontmoette haar vandaag voor het eerst, mijn vriend eveneens, maar hij heeft minder met boeken en ging eigenlijk alleen voor de gezelligheid mee.

Rond 19:30 startte de presentatie. Bertina vertelde over het schrijfproces en over hoe zij op het idee voor deze thriller kwam. Erg interessant en het wekte bij mij nog meer nieuwgierigheid voor het boek. Hierna volgde de uitreiking van het eerste exemplaar. Dit exemplaar werd uitgereikt aan Geert Kimpen. Hij is uitgever bij Uitgeverij Paris Books, waar Bertina’s boeken zijn verschenen. Na het in ontvangst nemen van het boek begon Geert een enthousiaste rede over waarom Bertina’s boeken zo enorm de moeite waard zijn. Deze man heeft een enorm aanstekelijk enthousiasme. (Dat hij toen er ook nog bloemen kwamen per ongeluk het boek op de grond liet vallen laten we heel even buiten beschouwing :-) ). 

En toen was het alweer tijd voor het signeren van de boeken. Een lange rij mensen (de presentatie werd goed bezocht) stond bij het tafeltje waarop de boeken lagen en waarop Bertina haar handtekening zette. Natuurlijk liet ook ik een boek signeren.
Dat er op de terugweg nog een trein werd gemist en ik uiteindelijk pas om 23:30 mijn huis binnenkwam laten we achterwege, want het was een erg leuke, gezellige presentatie. Mijn eerste boekpresentatie is zeker geslaagd en op deze manier wil ik, en met mij iedereen van DPB, Bertina Mulder hartelijk feliciteren met het verschijnen van ‘De rode magneet’!

Marc-Jan van Dam – recensent De Perfecte Buren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert!