vrijdag 13 april 2018

‘De Perfecte Buren’ hebben een primeur!! Luistervinken met Raymond K.

‘De Perfecte Buren’ hebben een primeur!!

Met dank aan NAU Uitgeverij hebben wij als enig boekenblog vandaag een ‘luister’ primeur.
Pas vanaf morgen - ter gelegenheid van de landelijke BookStore Day in de onafhankelijke boekhandel - lanceert NAU Uitgeverij dit luisterfragment op hun website.

Even terug naar januari 2018:

Eind januari konden jullie - onze lezers - ons vragen sturen voor schrijver Raymond K. over zijn boek ‘Kapitein Coke’.
Voor de lezers die het niet weten, Raymond K. zit in een gevangenis in Brazilië en zijn uitgever – de NAU Uitgeverij – is het gelukt deze vragen door hem persoonlijk te laten beantwoorden. 
Het heeft even geduurd maar als jullie willen kunnen jullie zijn antwoorden via geluidsfragmenten (onderaan deze pagina) beluisteren.

Er was ook een winactie verbonden aan dit ‘interview’. Proficiat Ilona Tomasowa en Anita Wilmsen, jullie ontvangen zo snel mogelijk het boek van Raymond K. ‘Kapitein Coke’.

Deze 10 vragen werden aan hem voorgelegd en daar gaf de schrijver antwoord op:

- Ligt er naast uw bed een notaboek voor als je ’s nacht een interessante droom hebt, dat je dan vlug op kan schrijven?  - Lezersvraag van Anita

- Ik zou wel willen weten waarom Raymond de beslissing heeft genomen om dit tot boek te verwerken, wat hij daar precies mee denkt te bereiken en of hij het risico dat hij neemt de zaken te beschrijven dat het waard vindt? Deze zullen voor betrokkenen toch wel herkenbaar zijn. Lezersvraag van Patricia

- Heb je vrienden in de gevangenis en hoe moet ik dat voor me zien de dagen daar - op de tv kijk ik naar reportages op SBS die over buitenlandse gevangenissen gaan en dat is totaal anders dan hier. En hoe is het met eten daar en is ook angstig daar met wat ik op de tv zie in die programma's?  Lezersvraag van Joachim Utrecht, 55 jaar

- Ik heb je boek in een ruk uitgelezen en je schrijft heel vermakelijk, wat een verhaal Raymond K.!!! Complimenten hoor hoe je je eigen verhaal zo kan schrijven. Heb je er lang over gedaan? Ik wil het vervolg ook weten dus koop ik zeker je volgende boek. Kan je al zeggen wanneer het verschijnt en weet je al wat je gaat doen als je uit de bajes komt?  Groet van Mark uit Hilversum

- Hoi Raymond, ik heb een vraag aan je: Heb je je eigen boek in de gevangenis ontvangen want ik kan me voorstellen dat dat moeilijk was? En moest je je boek verstoppen of zo voor de gevangenisbewaarders? Mijn man heeft je boek verslonden en dat voor een niet lezer. Dat wilde ik je ook laten wetenSterkte daar en groet Chantal uit Katwijk.

- Hoe kom je aan je geheime mobiel? Een corrupte bewaarder? - Lezersvraag van Ilona

Overige vragen van lezers
·  Wat een verhaal heb jij te vertellen, had het zo uit en een paar vrienden hebben het ook gelezen, ik wil wel weten of jij je in de gevangenis verveelt. Of is dat ook een avontuur op zich? TOP MAN HOE JE SCHRIJFT. Van een lezer uit Brabant.
·  Is hij niet bang voor represailles?
·  Wanneer komt je nieuwe boek uit want ik ben nieuwsgierig wat je hierna schrijft!!! Hoor het graag.
·  Hoe gaat het in de gevangenis waar je zit, kan je daar iets over vertellen of mag dat niet? En hoelang moet je daar nog blijven.

Via onderstaande link zijn de 10 antwoorden van Raymond K. in 10 verschillende geluidsfragmenten op de site van Soundcloud te beluisteren namens de NAU Uitgeverij. 

Geen opmerkingen: