maandag 23 april 2018

‘Op een mooie zomerdag’ – Mary Higgins Clark


 
Genre: thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN 9789401608527
Aantal pagina’s: 287
Verschijningsdatum: maart 2018

Met dank aan Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Twee jaar geleden is Matthew, het zoontje van Zan Moreland, op klaarlichte dag uit zijn kinderwagen ontvoerd in Central Park. Niemand heeft iets gezien, er is geen taal of teken meer van hem vernomen. Zan probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar leven als binnenhuisarchitecte weer op te pakken. Op de avond van de verjaardag van haar zoontje, gaat ze uit eten met haar ex Ted Carpenter.

Ineens blijken er foto’s opgedoken te zijn die op de dag van de verdwijning van Matthew door een toerist zijn gemaakt. Daaruit blijkt dat Zan zelf degene is die Matthew uit zijn wandelwagen pakt. Iedereen is geschokt; wat voor moeder doet dat nou? Als dan ook nog blijkt dat Zan een vliegtuigticket geboekt heeft naar Brazilië en onverantwoorde uitgaven op haar creditcard heeft gedaan, sluit het net zich langzaam rondom Zan.

Via haar vrienden Willy en Alvirah, krijgt Zan een goede advocaat toegewezen. De bewijzen zijn zo overduidelijk dat ook Willey en Alvirah denken dat Zan de dader is. Alvirah denkt dat Zan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat zou best kunnen want na de plotselinge dood van haar ouders heeft Zan meerdere black-outs gehad.

Gelukkig is er ook iemand die wel gelooft in Zan’s onschuld: Kevin Wilson. Hij is haar huidige opdrachtgever. Via hem krijgt ze weer vertrouwen in zichzelf en durft ze de strijd weer aan te gaan. Volgens Zan is de hele geschiedenis een complot om haar ondergang te bewerkstelligen. Maar wie zou zoiets doen?

Zan besluit om Alvirah en Willy om hulp te vragen. Dat doen ze…


Conclusie
‘Op een mooie zomerdag’ is een heerlijke thriller om lekker, op een mooie lentedag, buiten in de zon te lezen. Dat is ook precies wat ik gedaan heb. Mary Higgins Clark bouwt het verhaal zorgvuldig op. Het verhaal wordt veelal vanuit het perspectief van Zan verteld. Je leeft mee met haar vrees maar ook haar twijfel. Het zal toch niet zo zijn dat ze zelf haar kind ontvoerd heeft en het niet meer weet? En waar is Matthew dan? Mary Higgins Clark neemt je mee in een spannend verhaal met een onverwachte ontknoping. Voor mij vier sterren waard. 

Jeannie Bertens - recensent De Perfecte Buren

Geen opmerkingen: