donderdag 10 mei 2018

Leesclub 'Nooit meer bang' - Gaby RastersLeesclub 'Nooit meer bang' - Gaby Rasters

Roman

Met dank aan Gaby voor het beschikbaar stellen van deze exemplaren voor de leesclub.

Lezen mee: Heleen van der Velde - Nancy van de Water - Suzan Van de Vendel en Annelien Kruithof voor DPB

Samenvatting: Karin Teirlynck - DPBWaar gaat het boek over?

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

'Nooit meer bang' is Gaby Rasters' eerste standalone, na de trilogie 'FOLLOW', 'LIKE' en 'SHARE'.
  

Let op: kan spoilers bevatten!


Het verdict. 
De eindconclusie van de leesclub.

Heleen: Met 'Nooit meer bang' heeft Gaby Rasters een prachtige feelgood roman geschreven. Het boek is makkelijk leesbaar en wordt afgewisseld met dialogen, beschrijvingen en brieven. Daar waar een bom een hartverscheurend gat slaat, weet Gaby hieruit de kracht van vrouwen en van hoopvolle liefde te beschrijven, zonder hiermee het verlies en leed te kort te doen. Een boek vol mooie mensen, kracht en vriendschap, dat eindigt met een krachtige, hoopvolle en helende bijeenkomst. Een boek dat me tot tranen roerde. Ik heb van het boek genoten! 5 sterren !!

Nancy: In dit boek komen heftige onderwerpen aan bod, maar Gaby is een kei in het schrijven van feelgood romans. Ze schrijft vlot en met de nodige humor, wat het lezen erg aangenaam maakt. Je kunt niet stoppen, je wil altijd verder lezen om te weten hoe het de hoofdpersonen verder vergaat. Een echte aanrader om te lezen en te genieten van dit prachtige boek. En te beseffen dat je 'nooit meer bang' hoeft te zijn, want in de malle molen van het leven draait ieder zijn eigen rondje mee en iedereen is sterk op zijn eigen manier! 4 sterren voor 'Nooit meer bang'.

Suzan: Het is een boek wat makkelijk leest. Het bevat heel veel emoties en veel diverse onderwerpen. Toen ik eenmaal aan het lezen was wilde ik heel graag weten hoe het verder afliep. Ik zou het anderen aanraden om het ook te lezen. Geen doorsnee feelgood, maar een bijzondere! Daarom 3,5 ster.

Annelien: Hoewel het zeker een emotioneel verhaal is, blijft er genoeg ruimte over voor humor. Rasters schrijft vlot waardoor je makkelijk weer in het verhaal stapt nadat je het even opzij hebt moeten leggen. Of, wanneer je de tijd hebt, zorgt dit er juist voor dat je ogen over de woorden vliegen en je zo pagina na pagina verslindt. Een lach en een traan. Een waargebeurde omlijsting, ingevuld met fictie. ‘Nooit meer bang’ krijgt 4 zeer verdiende sterren.


De dames zijn het eens dat dit een mooie leeservaring was en zijn enthousiast over ‘Nooit meer bang’. Dat is te zien aan het aantal sterren dat uitgedeeld is. Nieuwsgierig naar hun volledige mening? Vanaf morgen - vrijdag 11 mei - kun je die lezen op gekende sociale media.

Geen opmerkingen: