maandag 11 juni 2018

Blogtour 'Verstrengelde vleugels', Deel 3 in de 'Vleugels serie' - Vanessa Gerrits


Genre: YA
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585219
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 320 pagina's
Uitgave: 2 juli 2018

Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het recensie-exemplaar.


Het verhaal
Max woont inmiddels in de korf bij Anna-Lucia en is opgenomen in Nachtelijke Engelen Wacht. Over het algemeen wordt hij geaccepteerd door de andere engelen, echter zijn er nog steeds enkele engelen die vinden dat een Kraai niets te zoeken heeft in de korf, ondanks dat Max zich al jaren inzet voor de veiligheid van de korf.

Max en Anna-Lucia worden door J.J naar de ziekenboeg van de korf geroepen. Eén van de jongere beschermengelen is aangevallen en zijn vleugels zijn gestolen, ruw afgesneden, net zoals Max dat jaren eerder bij Anna-Lucia had gedaan. Anna-Lucia is erg aangedaan door deze aanval, omdat het haar doet denken aan de vreselijke tijd die ze moest doorstaan totdat ze haar vleugels terug had.

Ondertussen blijkt dat de Tribalkraaien Nieuw-Anvers volledig hebben overgenomen van de normale Kraaien. Er broeit iets in Nieuw-Anvers, iedereen voelt dat er iets staat te gebeuren. Anna-Lucia besluit om met Max mee te gaan en hem te helpen uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor de aanval op de jonge beschermengel. Ze komen erachter dat de dader persoonlijke redenen heeft voor de aanvallen, het is een wraakactie. Deze Krijger heeft een boodschap achtergelaten voor de engelen en dan met name voor Max en Anna-Lucia: zij dienen zich opofferen, omdat anders de bewoners van Nieuw-Anvers het zullen vergelden.


Conclusie
De proloog begint razend spannend als Vérène een onverwachte bezoeker krijgt. Het is een Kraai met een zeer bijzondere wens: hij wil dat zij gestolen engelenvleugels aan zijn lichaam vastzet. In de korf maakt men zich intussen erge zorgen als blijkt dat er negentien jaar nadat de vleugels van Anna-Lucia zijn gestolen, er weer een vleugeldief aan het werk is. Het blijkt een persoonlijke wraakactie te zijn en Max en Anna-Lucia komen voor grote problemen te staan.

Vooral Max krijgt het zwaar te verduren. Hij komt terecht in bizarre situaties en probeert uit alle macht zich hieruit te redden. Je leeft intens met hem mee in de hoop dat alles goed zal komen. Ook Anna-Lucia heeft het niet gemakkelijk. Dit vanwege de dreigende oorlog tussen de Tribalkraaien en de mensen van Nieuw-Anvers met de Krijger aan het hoofd van de Tribalkraaien. Anna-Lucia gaat op zoek naar medestanders om een alliantie te vormen om de oorlog tegen te gaan.

Wat was dit weer een heerlijk boek om te lezen. Jammer dat dit het laatste deel van de serie is. Net als de vorige twee delen leest het boek aangenaam, het heeft een vlotte schrijfstijl. De belevenissen van Max en Anna-Lucia zijn razend spannend en net als in de eerste twee delen spat de liefde en de aantrekkingskracht voor elkaar van de pagina's af. Vanaf het eerste moment zat ik weer in het verhaal, ondanks het feit dat het intussen negentien jaar later is. Er zijn regelmatig verwijzingen naar de gebeurtenissen uit eerste twee delen, wat prettig is. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. De hoofdstukken hebben de namen van de personages uit het verhaal, op deze manier is het overzichtelijk voor de lezer vanuit wiens perspectief je het avontuur meemaakt.

Als lezer kom je naast Max en Anna-Lucia meer oude bekenden tegen, zoals Vérène, Raffyr, J.J. en mijn favoriet: Harmen Belle Verona. Maar er zijn ook nieuwe intrigerende personages zoals de Krijger en de heks Crona. De Krijger is meedogenloos, zonder empathie naar anderen, een regelrechte psychopaat. De heks Crona is een intrigerend, apart en gestoord figuur die meer lijkt te weten over wat er precies speelt. Ik vind die laatste een geweldig personage.

Dit deel is veruit het spannendste van de serie. Wat een ongelooflijk goed verhaal. Er zit veel vaart in, er zijn zowel spannende als emotionele gebeurtenissen en Vanessa Gerrits weet het verhaal zo te brengen dat je door móet lezen. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt.

Ik was benieuwd hoe Vanessa Gerrits de serie zou gaan afsluiten en was aangenaam verrast door het originele en zeer sterke verhaal, het is een prachtige afsluiting van de serie. Ik geef 'Verstrengelde vleugels', het laatste deel uit de 'Vleugels' trilogie, graag 4 sterren.

Jeanine Feunekes-Both - De Perfecte Buren


Lees hier de RECENSIE van 'Tweedehands vleugels - deel 1
Lees hier de RECENSIE van 'Zilveren vleugels' - deel 2 

1 opmerking:

Unknown zei

De 3 boeken staan nu bovenaan mijn verlanglijstje, heb gewacht tot 3de deel uit was dan kan ik ze allemaal na elkaar lezen. Mooie recensie 👍