maandag 12 november 2018

‘Liefde van je leven’ – N.i. MontenyGenre: roman
Uitgever: uitgeverij Van Halewyck
ISBN: 9789461317322
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 328
Uitgave: juli 2018

Met dank aan uitgeverij Van Halewyck voor dit recensie-exemplaar.

Liesl is een jonge vrouw, die zich volledig wegcijfert voor haar man en zijn kinderen. Maar haar leven komt volkomen op zijn kop te staan wanneer ze Euromillions wint. Ze haast zich naar huis om dit aan haar man Geert te vertellen. Maar per ongeluk hoort ze een gesprek tussen haar man en haar stiefdochter. Dit leidt ertoe dat ze van huis wegloopt en naar Rome vlucht.

In Rome heeft ze eindelijk tijd voor zichzelf. Ze maakt er snel nieuwe vrienden, ze bloeit er open, en ontmoet er een jonge, aantrekkelijke Italiaan. Ondertussen is haar man op zoek naar haar, maar die hoeft niet te rekenen op de hulp van zijn oudste dochter Rebecca. Die heeft het te druk met de Liefde van jawel twee jongens. Zowel Liesl als Rebecca moeten keuzes maken.

Het verhaal gaat over keuzes maken in de Liefde en in het Leven. Keuzes die iedereen ergens in zijn leven wel eens moet maken. Je voelt je al direct helemaal mee in het verhaal. De emoties die zowel Liesl als Rebecca meemaken zijn zeer levensecht beschreven. Je voelt als het ware hetzelfde als wat zij voelen.

Dit zijn emoties die echt uit het leven gegrepen zijn. Het is een verhaal met een aantal zeer realistische elementen enerzijds, maar anderzijds ook een aantal redelijk ongeloofwaardige gebeurtenissen. Maar dit stoort absoluut niet. Daar waar ik het vorige boek, Weg van jou, soms wat te braaf vond voor een chicklit, heeft de schrijfster in dit boek wel de juiste balans gevonden. Het doet je weg zwijmelen, zoals het een goede chicklit betaamd.

De verhaallijnen van Rebecca en Liesl lopen voor het grootste deel naast elkaar, met slechts een paar raakpuntjes. Deze hadden misschien wat meer met elkaar verweven mogen worden. Maar het hoofdthema is wel mooi door heel het verhaal aanwezig, op verschillende niveaus, soms zeer duidelijk, soms eerder subtiel. Keuzes maken in de Liefde en in het leven.
  
Het is een leuke chicklit met een toch enigszins verrassend einde. Het boek heeft misschien iets minder diepgang dan haar vorige boek Weg van jou, maar het is zeker een aanrader. Het laat je niet alleen wegdromen over wat je zou doen als je een groot geldbedrag zou winnen, maar ook over knappe, aantrekkelijke mannen. Daarnaast laat het je toch ook even stilstaan bij het feit dat je ook je eigen leven moet leiden en dat je niet alleen in de schaduw van anderen moet staan. Je moet ook jezelf de kans en ruimte geven om je te ontplooien.

Ik heb genoten op een aantal zwoele zomeravondjes, maar het is zeker ook geschikt voor grijze herfstdagen, of koude winteravonden. Wegdromen en genieten is de boodschap. Ik geef het boek 4 mooie sterren.

Peggy Van Aert - recensente De Perfecte Buren


Geen opmerkingen: