dinsdag 9 april 2019

‘Elandsoog’ - Esther Quatfass


Genre: thriller
Uitgever: Lannoo uitgevers
ISBN: 9789401456623
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 240
Uitgave: maart 2019

UitgeverijLannoo, bedankt voor het recensie exemplaar. Ik heb weer een geweldig boek mogen ontdekken.

Elandsoog is de debuutroman van Esther Quatfass. Esther is opgegroeid in Amsterdam en heeft daar ook gestudeerd maar woont samen met haar partner in Zweden waar ze sledetochten organiseert. Ik heb IJsengel gelezen dat was ook niet geschreven door een schrijfster die geboren en getogen was in een van de Scandinavische landen. Ik vond het een aardig boek maar niet super geweldig. Ik miste Zweden en de sfeer van Zweden in het boek. Ik was heel benieuwd hoe het met dit boek zou zijn. De doelgroep was duidelijk hetzelfde, de rijkere Zweed. Nu Esther heeft wat mij betreft veel beter werk afgeleverd. Als dit haar debuut is, wat valt er dan allemaal nog wel niet te verwachten!

Het eiland lijkt op het oog van een eland, terwijl de landtong, twee kilometer zuidelijker, van bovenaf gezien, leek op de bek van de elandenkop. Christian is zijn plek op het eiland, zijn geheime plek kwijt geraakt aan een rijke Zweed die er een luxe blokhut heeft gebouwd. Deze man, Ivan, woont daar met Zahra. Ondanks de beveiliging op het eiland gaat Christian en zijn vrienden nog regelmatig stiekem naar het eiland. Zo ook die avond dat Ivan en Zahra uit eten gaan bij een hotel restaurant op het vaste land. Als er dan geschoten wordt, raakt Christian gewond en zijn vriend overleefd het niet. Wat is er aan de hand met Ivan? Welke rol speelt zijn broer en waarom praat Ivan nooit over zijn verleden? Maar wie heeft er een appeltje te schillen met Ivan en sluipt daarom ook nog door de bossen? Zijn er nog meer mensen in de bossen met geheime bedoelingen?

Kortom een geweldig spannend boek dat je haast niet weg kan leggen. Halverwege zakt het even wat in, er moeten teveel verhaallijnen uitgelegd worden lijkt het wel, maar de spanning komt al snel weer terug. Verder is er schaars omgesprongen met noodzakelijke leestekens. Soms moet je zinnen een paar keer lezen voor je het snapt wat er staat, want zonder komma wordt er heel wat anders bedoeld. Maar dit zijn kleinigheden en ik geloof dat er nog groei in zit. Daarom krijgt dit boek 4 sterren van mij en ik kijk uit naar een volgend boek van haar.

Wilma Hartman - recensente De Perfecte Buren.


Geen opmerkingen: