dinsdag 29 oktober 2019

Blogtour ‘Black-out – Rémi versie 2.0’ – Lara Reims

  
Genre: young adult
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789463886024
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina's: 370
Uitgave: oktober 2019

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar. 


Let op: deze recensie kan spoilers bevatten als je het eerste deel Upgrade - Rémi versie 1.0 nog niet hebt gelezen!!!


Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.
Albert Einstein


Het verhaal
Rémi heeft het moeilijk met het verwerken van alle gebeurtenissen en de waarheid wie hij is. Hij weet maar weinig over zijn echte verleden en probeert hierover meer te weten te komen. Ondertussen blijkt dat één van zijn beste vrienden, namelijk Jérôme, is verdwenen. Hij is onvindbaar, zowel binnen als buiten het Creodoom en Rémi maakt zich vreselijk ongerust over wat er met hem gebeurd kan zijn. Samen met Emma gaat hij naar Jérôme op zoek. Er is een ook een officieel opsporingsbericht uitgegaan voor Jérôme in het Creodoom. Terwijl Rémi met Emma naar hun vriend op zoek is, trekt Emma zich steeds verder terug in haar eigen gedachten.

Rémi zoekt naar afleiding van alle problemen, zoals gedachten over hoe zijn leven er uit zag voordat hij in het Creodoom terecht kwam en de zoektocht naar Jérôme. Hij zou graag weer eens zijn oude game van vroeger, voordat hij naar het Creodoom kwam, willen spelen en probeert dit via zijn glenzen. Tot zijn verbazing lukt dit. Hij krijgt het gevoel dat hij weer thuis is en achter een gigantisch computerscherm zit. Het beginscherm lijkt op dat van zijn oude game, alleen kijkt hij niet naar de game, hij zit er midden in. Hij krijgt via een mysterieuze vrouwenstem te horen dat dit spel een upgrade is van zijn oude game en dat de gegevens van de spelers, die de game al gespeeld hebben, bewaard zijn gebleven. Het gehele spel is virtueel, Rémi staat er midden in en geniet van de ervaring.

Ondertussen is vanwege de poging tot inbraak in het Creodoom de veiligheid opgeschroefd en zijn alle verbindingen met de buitenwereld verbroken. De leerlingen krijgen de opdracht direct te melden als er iemand van buitenaf contact met hen probeert te zoeken. Dit bemoeilijkt voor Rémi de zoektocht naar Jérôme, maar hij laat zich hierdoor niet tegenhouden.

Conclusie
Het verhaal gaat verder waar deel één is opgehouden. Het is dus raadzaam eerst Upgrade, het eerste deel van de serie te lezen, als je dat nog niet hebt gedaan. Je hoeft als lezer niet bang te zijn dat je het eerste deel opnieuw moet lezen. Lara Reims weet de achtergrondinformatie van de personages en de gebeurtenissen uit het eerste deel op een aangename manier te verwerken in dit vervolg. Het voelt absoluut niet als een herhaling, ik vind het erg knap hoe de schrijfster je als lezer weer vanaf het eerste moment mee weet te trekken in het verhaal. Je zit als lezer direct in het verhaal. Net als het eerste deel Upgrade is ook Black-out wederom vanaf het begin erg spannend.

Ik ben zelf een enorme liefhebber van natuurkunde en kwantummechanica. Ik genoot dan ook van het deel dat over de kwantumcomputer van het Creodoom gaat. Lara Reims weet de informatie over de computer op een duidelijke en voor iedereen, die niet op de hoogte is van werking ervan, begrijpelijke manier uit te leggen. Wees dus niet ongerust, je hoeft geen kennis te hebben van natuurkunde om te snappen waar het over gaat.

Ook in dit deel groeien de personages, je leert hen nog beter kennen en hun motieven waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Dit is vooral het geval bij Rémi en Emma, ik ging hierdoor nog meer van deze personages houden. Rémi betreedt vaker de virtuele game, het trekt hem aan als een magneet. Als Rémigius kan hij zich er terugtrekken van alle problemen uit de echte wereld. Rémi laat zich in zijn zoektocht naar antwoorden door niets en niemand tegenhouden en je kunt niet anders dan bewondering hebben voor zijn vaak creatieve oplossingen als hij op een probleem stuit.  

Wat een ongelooflijk spannend avontuur is Black-out. Lara Reims wist mij vanaf het begin af aan te boeien. Het mooie is dat het verhaal ook alleen maar nóg beter en fascinerende wordt. Buiten het spannende verhaal was ik (als nerd zijnde) helemaal in de ban van de vele uitvindingen die ontwikkeld worden in het Creodoom. Het is een plek waar ik mij uren, misschien wel dagen zou kunnen vermaken. 

Lara Reims laat zien dat ze een enorme voorliefde heeft voor toekomstige ontwikkelingen en ontdekkingen en weet deze voorliefde te verwerken in een spannend avontuur waarin je wordt meegesleept. Black-out is een geweldig vervolg op Upgrade. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het derde deel van de serie. Het liefst zou ik dat nu gelijk er achteraan willen lezen, maar ik zal nog even geduld moeten hebben. Het derde deel Home - Rémi versie 3.0 komt in maart 2020. Ik geef Black-out – Rémi versie 2.0 graag 4,5 sterren.

Jeanine
Perfecte Buren

Lees HIER het 1e deel 'Upgrade - Rémi versie 1.0 - Lara'
Geen opmerkingen: